We maken
ideeën verrassend
zichtbaar

Communiceren in beeld en vorm!

Is het verhaal voor de klant helder, dan moet het natuurlijk nog duidelijk gecommuniceerd worden. In beeld en in vorm. In de juiste tool en frequentie. On- en/ of offline. Beklijvend en inspirerend. Informatief en wervend. Altijd passend bij de geformuleerde merkwaarden. Bedoeld om doelstellingen te verwezenlijken.

Wanneer is een ontwerp goed? Uiteraard niet alleen maar doordat het er fraai uitziet. Je toetst het vooral op effectiviteit. Gaat het werkelijk bereiken waarvoor het bedoeld is? Zet het diegenen in beweging die we in gedachten hadden? En is de beweging substantieel genoeg? Past het bovendien binnen de gehele campagne, zodat de samenhang gegarandeerd is? Als Daily Brand Activators weten we waarop we moet letten; mooi is goed, effectief is beter!

Bekijk beslist even enkele aansprekende cases. Dan weet je gelijk waarom unieke merken kiezen voor de samenwerking met DailyBrand. We komen ook graag met jou in contact. Voor een oriënterend onderhoud kan je bellen met 073 6101044. Vraag maar even naar art director Sandy Bax of merkenbouwer Arend-Jan Top.

Creatie

Grafische vormgeving

De juiste beleving oproepen, herkenbaar zijn, een overtuigende en eenduidige boodschap uitstralen, daar draait het om bij creatie. En dit alles kun je versterken met een doordachte grafische identiteit. Optimale communicatie door deze op creatieve wijze in te vullen.

Websiteontwikkeling

Het ontwikkelen van de ultieme website vergt goede planning en goed onderzoek. Succesvolle en resultaatgerichte websites vragen daarnaast om sterke ontwerpen en uitgekiende technische oplossingen.

Reclamecampagne

De tijd dat je een prospect met één enkel communicatiemiddel wist te binden ligt intussen ver achter ons. In een tijd van overdaad aan prikkels is er heel wat meer nodig om mensen bewust te bereiken en vooral te raken. Dat vraagt om een doordachte campagne.

The story of AfbouwUniQ

Gestart als een inkoopcombinatie van groothandels in afbouwproducten heeft AfbouwUniQ de naam gevestigd als dienstverlenende professional in de decoratieve afbouwsector. Met 22 vestigingen door heel Nederland biedt de organisatie de vakman een totaalpakket aan bestaande uit advies, een groot assortiment afbouwproducten (waaronder het exclusieve huismerk UniQ), efficiënte machineverhuur en kennis- en praktijkopleidingen. Deze diensten worden ontwikkeld volgens het principe ‘de beste keuze voor afbouwers’ en zijn het resultaat van de gedeelde kennis en ervaringen uit de afbouwpraktijk. Vanuit de gedachte dat de vakman ook werkelijk weet wat werkt en nodig is heeft AfbouwUniQ zich op de afbouwmarkt geprofileerd.

De naam AfbouwUniQ is afgeleid van de oorspronkelijke Uni4-groothandels. Zij hadden de intentie een gezamenlijke verkooporganisatie met bijbehorende samenwerking en positionering te vormen. DailyBrand werd vervolgens aan het werk gezet. Vanuit de gedachte dat de groothandels dicht bij de vakman willen staan is gekozen voor het huidige AfbouwUniQ-concept. Trefwoorden: praktijkgericht, dichtbij, efficiënt en co-creatie.


Patrick Snelders

Boodschap uit het hart

Productmanager Patrick Snelders: “AfbouwUniQ is geboren uit het idee om in heel Nederland een uniform en doordacht merk voor vaklieden uit de afbouwsector aan te kunnen bieden. De boodschap die gecommuniceerd wordt is dat wij opereren vanuit het hart. Dit is het vak waar we goed in zijn, waar we verstand van hebben en waar we mee zijn opgegroeid.”

Doeltreffend en herkenbaar

Patrick vindt het een pluspunt dat de gehele door DailyBrand ontwikkelde marketingstrategie van AfbouwUniQ al gelijk aanvoelde als een verrassing. “Onze boodschap is zeer doeltreffend en herkenbaar uitgewerkt, zowel inhoudelijk en wat betreft het fraaie ontwerp. Overal komt de warme hand van de specialist terug die betrokken is bij het vak en zijn klanten. Op deze wijze kunnen wij duurzaam verbinden met onze opdrachtgevers. En dat was exact onze intentie toen wij samen met DailyBrand aan dit proces begonnen.”

The story of Zicht

Met meer dan honderd jaar ervaring en circa vijfhonderd medewerkers behoort Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs tot de grootste assurantiekantoren van Nederland. Als onderdeel van de NN Group (Nationale-Nederlanden) geeft Zicht inzicht en advies bij financiële risico’s. De landelijke organisatie heeft het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch. Het persoonlijke advies en de financiële producten die aansluiten bij iedere fase van het (zakelijk) leven maken van Zicht een zorgvuldige en betrokken dienstverlener. Daardoor kunnen klanten zich richten op die dingen waar het écht om draait. Met passie ondernemen, een mooie reis maken of aangenaam wonen: bij Zicht is het ‘gelukkig geregeld’.

Als facilitator van ‘gelukkig geregeld’ valt Zicht op in de verzekeringssector. Ook letterlijk. DailyBrand heeft de ontwikkelde positionering gevisualiseerd met beelden die een bepaald thema of een levenssituatie laten zien. Bijvoorbeeld de werknemer die zijn zaken op orde wil hebben. Ook in de privésfeer: hij staat voor zijn huis en zijn kinderen naast hem. Het menselijke en persoonlijke verhaal vormt de basis.


Juliëtte Klok

Samengestelde beelden

“Wij zijn enorm enthousiast over deze positionering”, vertelt Juliette Klok van Zicht adviseurs. “De samengestelde beelden zijn uniek in onze sector. Daarnaast gebruiken we opvallende symbolen zoals de klaver en de getekende bloem. In de getekende wolk staat de pay-off, aangepast aan de verschillende thema’s. ‘Gelukkig wonen’, ‘gelukkig later’, maar ook bijvoorbeeld ‘zorgeloos geregeld’.”

De harten van klanten raken

De huisstijl staat aan de basis van een positionering waarin het menselijke aspect centraal staat. Juliette: “Juist als bedrijf dat ‘low interest’-producten aanbiedt, willen we de harten van onze klanten raken. DailyBrand heeft onze persoonlijke boodschap superknap uitgewerkt en gezorgd dat wij ons hiermee nadrukkelijk kunnen onderscheiden op een wijze die bij ons en onze stakeholders past.”

The story of Hanex

Het Brabantse familiebedrijf HANenberg EXploitaties kent een rijke geschiedenis. De oorsprong ligt bij een pittoresk kroegje in Geffen, waar de familie Van den Hanenberg rond 1900 de dorpsbewoners van een borrel voorziet. Twintig jaar later komt daar de verkoop van benzine bij. Een eeuw na het pilsje en de blikken brandstof is Hanex Tankstations & Carwashes uitgegroeid tot een onderneming met ruim 120 medewerkers, die in de elf tankstations en vier speciaal gebouwde wasstraten (carwashes) werken, te vinden door heel Noord-Brabant. Samen zetten zij zich in voor het creëren van ‘de leukste tussenstop’.

Even langs het tankstation of de carwash: het is voor veel mensen een noodzakelijk bezoek. Hanex geeft hier echter een verrassende invulling aan. Wie een van de locaties bezoekt, komt langs bij ‘de leukste tussenstop’. En is geen klant maar gast. Een gast die de Hanex-medewerkers blij willen maken.


Rob van Herpen

Rode draad

Het blij-concept is de basis van de positionering van Hanex, ontwikkeld door DailyBrand. Directeur Rob van Herpen: “De nadruk ligt dagelijks op het vormgeven van ‘de leukste tussenstop’ en onze enthousiaste medewerkers die dit mogelijk maken. Voordat we met deze positionering aan de slag gingen deden we veel dingen ad hoc. De rode draad in onze marketingactiviteiten ontbrak.”

Sparringpartner

“Met ‘de leukste tussenstop’ is door DailyBrand het verhaal helder samengevat waarnaar we op zoek waren, wat we naar buiten uit wilden dragen”, aldus Rob. Het is niet alleen bij het bedenken, uitwerken en doorvoeren van het blij-concept gebleven. “DailyBrand is een belangrijke sparringpartner voor ons gebleken. In brede zin plukken we hier doorlopend de vruchten van.”

The story of EffeNoarGeffe

Iedere eerste zondag van september strijkt een van de grootste dorpsfeesten van Nederland in het Brabantse Geffen neer. Onder andere demonstraties van ambachten uit vervlogen tijden, het knuffelen van meer dan duizend boerderijdieren, een echte Brabantse markt en een groot aantal terrassen met muziekpodia trekken tegenwoordig zo’n 25.000 bezoekers naar het Brabantse dorp. Het familie-evenement Effe noar Geffe is dan ook een begrip. Niet alleen in de regio, maar in heel Nederland. En dat sinds 1976, toen de herbouw van een houten molen in Geffen werd gevierd met een driedaags feest. Met groot respect voor dit verleden geldt vanaf de 42e editie verfrissing van het concept.

Van bruin naar appeltjesgroen: vanaf najaar 2018 is de nieuwe frisse uitstraling aan de orde. Terwijl de oorspronkelijke waarden – gericht op warme nostalgische gevoelens rondom het Brabantse boerenleven van begin vorige eeuw – in ere worden gehouden, heeft men oog voor de toekomst. Het accent is verschoven van boerenmért naar een social event voor liefhebbers van lokaal, gezond en buiten. ‘Proef het goede landleven’ is de nieuwe campagnethematiek. Het is voortgekomen uit een heldere positionering, waar DailyBrand haar tanden in zette.


Chrisjan van Dinther

Levendig ding

“In het verleden sloegen we onze palen strak in de grond”, vertelt organisator Chrisjan van Dinther namens het bestuur. “Met deze ontwikkelde positionering kiezen we voor meer bewegingsruimte. Om in de toekomst voldoende bezoekersaantallen te blijven trekken en een aantrekkelijke boodschap uit te dragen, was het nodig om ons evenement – bij voorbaat een levendig ding – van top tot teen op te lichten.”

Co-creatie

Bij het veranderingsproces zijn Geffenaren, vrijwilligers en ondernemers – “onze club van wijzen” –steeds betrokken geweest. De samenwerking werd een co-creatie, waarbij DailyBrand rondom de positioneringskeuzes overduidelijk het voortouw nam. Chrisjan: “Bij de uitrol stuurt DailyBrand bij en adviseert, is voor ons een klankbord. Dat verloopt fantastisch. Zo’n proces is ook niet zomaar iets. Effe noar Geffe is ons kindje.”

The story of Tander

Tander is door non-paint productspecialist EMM International ontwikkeld als alternatief voor de eigen marktleider Colad. Beide labels bieden lakverwerkingsproducten aan voor de (maak)industrie, autoschadebedrijven en de maritieme sector. EMM International geeft deze merken in meer dan 125 landen uit en is een innovator op het gebied van het succesvol verwerken van lak. Tander is een unieke case omdat het een beoogd label is dat rechtstreeks (via online tools) aan de eindgebruiker kan worden aangeboden. Die kan zich via het label profileren omdat het de trotse vakman een podium geeft. Met de producten van Tander zijn ‘proud craftsmen in control’.

  • Actief in meer dan 125 landen
  • 10.000 m2 warehouse space
  • 2017: nieuw hoofdkantoor in Zwolle
  • 4 vooruitstrevende merken
  • samen goed voor meer dan 750 producten
  • 40 productinnovaties gerealiseerd


Thomas van der Kooij

Met de positionering van de moderne, trotse en stoere vakman wordt ingezet op het creatieve en persoonlijke verhaal. ‘Making creativity real’ is dan ook de pay-off van de champagnethematiek van Tander. Het maakt het label onderscheidend en geloofwaardig, ondanks dat non-paint over het algemeen wordt gezien als een bijproduct, met een beperkte betrokkenheid van de eindgebruiker tot gevolg.

Surprise

“Die invalshoek kwam wel als een surprise”, geeft managing director Thomas van der Kooij van EMM International toe. “Goed, wij schakelden DailyBrand natuurlijk niet in om niet verrast te worden. Juist die creativiteit helpt ons bij het uitwerken van het merk, omdat we dit zelf niet zo hadden kunnen bedenken. We zijn heel enthousiast over hun aanpak. Zowel de inhoudelijke als visuele aanbevelingen spreken ons enorm aan.”

Direct aanspreken

“De eerlijkheid gebiedt mij ook te zeggen dat het direct communiceren met de eindgebruiker eveneens een aspect is waar wij van tevoren geen rekening mee hadden gehouden. Op deze manier is Tander echt een merk geworden dat onze klanten direct aanspreekt en dus raakt. Dit is voor ons een nieuwe en persoonlijke manier om een merk te presenteren.”

The Story of inmotiQs

Een gepassioneerde, vakkundige en vertrouwde werkplaats voor de automotivesector en transportwereld: daar liggen de wortels van smart truck & trailerservice inmotiQs uit Heijen (Noord-Limburg). Na 27 jaar is Rutten Truckservice, een goede bekende in de regio, verder gegaan onder deze nieuwe naam. De brede waaier aan reparaties, onderhoudswerkzaamheden en keuringen blijft, evenals de continuering van de truckwasplaats (inmotiQs smart truckcarwash). Daar is de verkoop van gebruikte bedrijfswagens (inmotiQs smart company cars) aan toegevoegd. De kijk op mobiliteit verandert echter blijvend: bij inmotiQs vinden transporteurs voortaan slimme technici die innovatieve en efficiënte oplossingen bieden voor ieder (toekomstig) vraagstuk. En dat gaat veel verder dan het reguliere onderhoud en verzorgen van reparaties.

Met de modernisering van de kenmerkende truck- en trailerwerkplaats naar een verfijnd en innovatief mobiliteitsbedrijf voegt inmotiQs flink betekenis toe aan het bestaande aanbod van werkzaamheden en dienstverlening. Daarmee wordt voorgesorteerd op de ingrijpende ontwikkelingen die de automotive- en transportsector in de nabije toekomst te wachten staan. De omslag binnen de Limburgse onderneming komt uit de koker van DailyBrand.


Bram Vissers

Inzicht in wat klanten denken

DailyBrand heeft ons een verandering van 180 graden aanbevolen die hard nodig is om met de tijd mee te kunnen gaan, stelt directeur Bram Vissers. Na uitvoerige gesprekken met medewerkers en betrokkenen werd deze input, samen met evaluaties van klanten, meegenomen in de nieuwe positionering. “Het inzicht dat zo’n plan geeft in jouw klanten vond ik erg verrassend. Er was duidelijk behoefte aan verandering, terwijl ik dat niet zo verwachtte.”

Sensiviteit

Met de positionering van inmotiQs zijn vertrouwde en nieuwe elementen samengevoegd. Om die combinatie te maken is volgens Bram een bepaalde sensitiviteit nodig. “DailyBrand heeft oog voor wat verandering met een organisatie doet. Er wordt persoonlijk meegedacht en de kracht van DailyBrand is voor mij dat het gevoel wordt gegeven dat de klus samen wordt geklaard.”

The Story of PitCrew

Volgens onderzoek werkt maar liefst 65% van de Nederlandse bedrijven met verouderde software, bijvoorbeeld omdat updates teveel kosten met zich meebrengen en/of ontoereikend zijn voor de organisatie. Dan komt het team van PitCrew uit IJsselstein in actie. Deze energieke programmeurs werken volgens het Scrum-principe, waarbij bestaande software op een slimme, snelle en betaalbare manier wordt uitgebreid met maatwerk toepassingen. Dit betekent dat met behoud en respect voor de bestaande programma’s specifieke IT-oplossingen worden toegevoegd aan de software, die voldoen aan de wensen en werkwijze van het bedrijf. Zo past de software als een jas; PitCrew, ‘fitting your business software’.

Bedrijven zijn bij PitCrew verzekerd van perfect werkende software door de maatwerk oplossingen die organisaties op flinke voorsprong zetten. De Persoonlijke IT Crew (PitCrew) komt naast de klant staan en helpt bedrijven bliksemsnel vooruit te komen. Die uitzonderlijke dynamiek is onderdeel van het concept dat DailyBrand ontworpen heeft. Ook worden door PitCrew unieke producten ontwikkeld en actief aangeboden die op basis van veelgevraagde maatwerk toepassingen zijn ontstaan.


Ronald van der Vlist

Body geven aan bedrijven

Directeur Ronald van der Vlist klopte met zijn ideeën voor PitCrew aan bij DailyBrand. “Vanuit eigenlijk een heel korte uitleg waar ik precies heen wilde, heeft DailyBrand een complete strategie ontwikkeld die staat als een huis. Met het sterke concept en bijbehorende verhaal achter PitCrew wordt echt body gegeven aan het bedrijf.”

Creatief proces

De positionering van PitCrew is niet de eerste opdracht die Ronald DailyBrand toevertrouwde. In de bijna 25-jarige samenwerking zijn zeker 5 positioneringen verzorgd. “Zelf kom ik uit de IT-sector, dus ik betrek graag DailyBrand bij het creatieve proces achter de positionering van mijn bedrijven. En iedere keer ben ik weer verrast en superblij met de algehele uitstraling die daar dan uitrolt.”

The story of Jim More

Jim More, het internationale sportmerk van de toekomst, presenteert ‘personal performore gear’. Het richt zich niet alleen op de fanatieke sporter, maar wil een brede groep gemotiveerden aanspreken. Door producten, tools en inspiratie te bieden helpt Jim More grenzen te verleggen en mensen hun individuele prestaties te verbeteren en overtreffen. Dit gegeven wordt verbindend ingezet, wat Jim More een sociaal en persoonlijk sportmerk maakt. In de breedste zin staat het concept in het teken van het halen van meer resultaat uit inspanning en prestatie. Wat het persoonlijke doel ook is en waar men ook wil komen. Jim More, getting there. 

Het sportmerk Jim More valt onder het aanbod van Noor Sportswear. Deze in Nieuwkuijk gevestigde leverancier van sportkleding geeft naast Jim More meer topmerken uit, zoals fitnesslabel Under Armour, Puma, Oasics en het populaire lifestyle hockeymerk The Indian Maharadja. Het concept van Jim More komt voort uit een samenwerking met Noor Sportswear en fitnessketen Basic-Fit, een succesvolle speler die meer dan een kwart van de fitnesscentra in Nederland beslaat. 

De ‘gewone’ sporter

Jeroen van Moergestel van Noor Sportswear vindt het persoonlijke en sociale aspect van de door DailyBrand ontwikkelde positionering van Jim More een verrassend element. “De pay-off ‘getting there’ prikkelt en spreekt iedereen aan. Het gaat niet per se om het halen van het hoogste level, maar om de ‘gewone’ sporter met zijn of haar individuele doelstellingen. Zo kan ieder profiel gekoppeld worden aan het ‘getting there’-concept.”

Visuele campagne

Het ‘getting there’-concept is door DailyBrand verder uitgewerkt in de beeldcommunicatie van de campagne. “Van een handstand op het dak van een hoog gebouw tot iemand die heel functionele oefeningen op kantoor doet”, aldus Jeroen over de visuele keuzes. Hij vervolgt: “Uiteraard zijn de beelden en filmpjes ietwat aangezet om de motivatie voor grenzeloze mogelijkheden erin te houden. De campagne daagt echt uit en verbindt. Een prima vertrekpunt voor succes.”

Ontvang het gratis
Brand Activators story book!

Binnenkort verschijnt het eerste Brand Activators story book. Een boekwerk boordevol indrukwekkende cases, interviews, handige en praktische tips, én tests. Je treft er alles in aan dat mensen emotioneel en fysiek in beweging zet, want daar gaat het vooral over. Wil jij jouw ‘brand’ ook activeren? Kom dan nu in beweging en teken alvast in voor een gratis exemplaar!