YOUR DAILY
BRAND
ACTIVATORS

Video: vooral niet ter informatie

Een video is bij uitstek dé manier om uw klant te laten bewegen binnen een aansprekende belevingswereld. Een interessante insteek, mooie gevoelselementen en goede communicatie zorgen ervoor dat uw klant werkelijk wordt aangesproken. Want zoals u misschien al weet, hebben we het tijdperk waarin het product centraal staat allang afgesloten. Maar hoe dient u dan om te gaan met zo’n video? Waar begint u mee? En hoeveel informatie kunt u eigenlijk kwijt in die video?

Een goed voorbeeld is Coca Cola met de Coca Cola Zero. De eerste reclames voldeden exact aan de belevingswereld van Zero: het helpt mannen uit moeilijke situaties te komen, op een uiterst stoere wijze.Coca Cola Zero – The morning after

Ondanks deze reclames bleef het gewenste resultaat toch uit. Mannen moesten wennen aan het drankje. Ze voelden zich niet zo snel verbonden met het product zoals de vrouwen dat doen met de Light variant. Daarom bedacht Coca Cola een manier om de Zero variant in het leven van de man te plaatsen. Ze koppelden Coca Cola Zero aan James Bond. Hieruit volgde een geweldige actie waardoor de deelnemer zich een echte actieheld voelt. En het allerbelangrijkste: hij vergeet niet meer wat voor gevoel Coca Cola Zero hem opleverde!

Unlock the 007 in you

Zo ziet u twee prachtige manieren om een video vooral niet in te zetten ‘ter informatie’. Zorg ervoor dat uw klant meegezogen wordt in uw belevingswereld. Houd altijd de positionering en het conceptgevoel voor ogen. Vanuit deze gedachte ontwikkelt DailyBrand storyboards. Zo bent u ervan verzekerd dat de boodschap uw klant werkelijk beweegt.

Gratis magazine