Aan elke grote revolutie in het verleden blijkt een grote crisis vooraf te zijn gegaan. De crisis als begin van de ommekeer… Heeft u er al over nagedacht wat uit de huidige crisis voortkomt? Wat ons leven wezenlijk gaat veranderen?

Neemt u van mij aan; door de introductie van de 3D printer gaat alles veranderen. Dat wordt de radicale ommekeer. U hoeft dadelijk uw huis niet meer uit voor een nieuw paar schoenen, een t-shirt of bijvoorbeeld speelgoed. Op internet koopt u het design en uw thuisprinter doet de rest. Ziet u iemand met een mooi jasje, dan heeft uw speciale oog(contact)lens dankzij de verbinding met uw smartphone het product al op het schermpje staan, opdat u het design van dat jasje in de door u gewenste maat en uitvoering met één beweging kunt bestellen. Uw 3D printer klaart vervolgens de klus terwijl u nog onderweg bent. Onwerkelijk? Gelooft u het niet?
Kijkt u er net zo tegenaan als in het jaar 2000 toen de algemene opvatting was dat niemand zat te wachten op een mobiele telefoon? En internet, dat zou toch ook nooit iets worden?! De tijd heeft de sceptici ingehaald. De kans is wel heel groot dat dit nog een keer gebeurt. Of gaat u nu liever tijdig mee in de verandering? Houdt u er al rekening mee bij uw bedrijfs- en verdienmodel? Gaat u alvast experimenteren en misschien zelfs bijdragen aan de grootste verandering van onze tijd?
Mijn advies; open uw ogen. Doe mee. En haal eruit wat erin zit. Een nieuw tijdperk is aangebroken! Geweldig toch?!