De laatste paar weken zijn we bij DailyBrand druk met sporten bezig geweest, tenminste… met de voorbereidingen om op 1 mei aanstaande een nieuw mooi sportmerk te lanceren! Gaandeweg werd ons duidelijk dat er heel wat verbanden bestaan tussen sport en ons werk. Eén daarvan is dat wij als breinpositioneerders hechten aan een frisse geest. Een open mind met ruimte voor vernieuwing. Wil je weten waarom sporten ons brein in topconditie brengt?

1. Sneller leren gaat het best direct na een half uur cardio-training. Proefpersonen in een onderzoek bleken vers van de loopband aanzienlijk sneller nieuwe woorden op te pikken. En ze waren ook nog eens creatiever. Sporten nét voor die ene belangrijke vergadering is dus slim. Leren óp de loopband is overigens geen aanrader: het bloed gaat dan naar je spieren, waardoor je leervermogen vermindert.

2. Minder stress krijg je door tijdens de lunchpauze een uur te sporten. Werknemers die zich in een onderzoek daaraan hielden, bleken zich aan het einde van de werkdag minder moe en gestrest te voelen.

3. Een betere stemming en meer energie blijk je al na tien minuten cardio-training te krijgen. Voor een betere stemming op de langere termijn is het belangrijk hoeveel je sport: zo vond depressieonderzoeker Blumenthal dat elke vijftig minuten lichaamsbeweging per week de kans om depressief te worden met de helft vermindert.

4. Minder angst ervaar je door een intensieve cardio-training (tussen 60 en 90 procent van de maximale hartslag). Dit zorgt ervoor dat je zweten en hartkloppingen niet meer met je angst associeert, maar met sporten: iets positiefs waarover je zelf controle hebt.

5. Een beter concentratievermogen krijg je al van twee tot drie keer in de week een half uur hardlopen. Voor de beste breinfitness moet je hartslag flink omhoog, zoals bij aerobics en hardlopen (cardio-training) of stevig gewichtheffen.

6. Verslavingen verminderen door vijf à tien minuten intensief bewegen; ga bijvoorbeeld touwtjespringen als je hunkert naar drank en sigaretten.

Genoeg redenen om zelf vaker de sportschoenen aan te trekken. Het liefst sport je natuurlijk in mooie en praktische kleding,

maar die komt pas vanaf 1 mei beschikbaar!