YOUR DAILY
BRAND
ACTIVATORS

Vrijheid dankzij de cloud

De cloud. Hebt u er al van gehoord? Kunt u er iets mee? Of doet u het al? Draagt het bij aan de productiviteit en flexibiliteit van uw medewerkers en organisatie?

Het hebben van bezit is minder belangrijk geworden. Toegang tot een bepaalde waarde of ervaring is daarentegen veel belangrijker geworden. Bezit brengt automatisch een zorg met zich mee, je moet er goed voor zorgen. Het hebben van een computer betekent dat je deze zult moeten beschermen tegen virussen en er rekening mee moet houden dat deze vol kan raken, of dat de snelheid niet toereikend. Dit zijn dingen waar we ons eigenlijk niet mee bezig willen houden. Maar wat nu als we stellen zelf geen complete computer meer nodig te hebben? Ik hoef bijvoorbeeld ook niet per sé een kantoor te bezitten als ik op een eenvoudige manier kan werken bij Seats2Meet. En ik hoef natuurlijk ook niet per sé alle muziek op cd’s te hebben staan als ik met een kleine bijdrage toegang heb tot alle muziek in de wereld via Spotify.

Met online werken gaat het precies hetzelfde. Ik hoef niet per sé mijn eigen e-mailsoftware te hebben als een dienst als Google apps dit voor mij kan regelen. Ik heb daarmee overal toegang tot mijn werkomgeving. Ik loop nooit achter en ben er van verzekerd dat er op een professionele manier omgegaan wordt met de gegevens die ik heb. Ik weet ook dat door de enorme aantallen gebruikers onderwerpen als veiligheid zeer serieus genomen worden, terwijl dit voor mijzelf geen core activiteit is. Bij het zoeken van een e-mailtje kost mij dit minder dan een seconde omdat het interessant is met de grote hoeveelheden cloudgebruikers deze grote hoeveelheden data te indexeren.

De toekomst van de computer is dat het besturingssysteem vrijwel niets anders is dan een browser waarbinnen jij toegang hebt tot apps die jij belangrijk vind. In de zakelijke markt zie je dit bijvoorbeeld met het ChromeBook. Het enige dat deze laptop doet is verbinding maken met je werkomgeving. Op onze iPhone’s en Andoid telefoons werken we al deels op deze manier.

Moeten we er iets mee?
Absoluut! Vroeg of laat zullen alle bedrijven en alle stukjes software er aan moeten geloven. De reden is dat we steeds meer bezig willen zijn met onze core activiteiten en willen dat software simpelweg werkt. En dat niet alleen, we willen ook kunnen genieten van de optimale vrijheid, mogelijkheden en kracht die het werken in de cloud heeft! Net zoals het normaal is om nu lekker met apps te werken op je mobiele telefoon, is het normaal dezelfde ervaring te willen hebben op de computer waarmee je werkt.

Meer informatie over werken in de cloud? Neem contact op met Jeroen van der Horst via pagina Team DailyBrand

Gratis magazine