YOUR DAILY
BRAND
ACTIVATORS

Vind je vakantie op basis van semantiek!

Er is een nieuwe zoekmachine genaamd ZapTravel, het is een alles behalve normale zoekmachine. Het is namelijk een semantische zoekmachine voor vakanties. Dit houdt in dat je vakanties kunt selecteren op basis van je wensen, activiteiten of hobby’s. Kort gezegd; het zoekt naar relaties met de zoekwoorden die zijn opgegeven.

Het betreft een totaal nieuwe manier om je vakantie uit te zoeken. Voorheen bedacht je naar welk land je op vakantie wilde en wat voor soort accommodatie jouw voorkeur had. Dichtbij het strand of juist dichtbij het centrum?

Naast het semantisch zoeken speelt ZapTravel goed in op de emotie, gevoelens en gewenste beleving van mensen. ZapTravel doet dit door prachtige beelden te tonen en een goed samenhangende pagina met informatie te presenteren. Er wordt dus niet alleen een gevoel opgewekt, maar ook wordt er relevante content getoond.

Wat ze ook bijzonder goed doen, is niet alleen informatie verstrekken over datgene wat je gekozen hebt, je krijgt ook informatie over culturele uitstapjes, leuke bezienswaardigheden in de buurt, restaurants et cetera. De pagina presenteert er standaard een aantal, en mocht dat niet genoeg zijn heb je de mogelijkheid om meer informatie te tonen.

Ik ben de mening toegedaan dat dit een goed voorbeeld is van een website die de emotie en gevoelens van mensen aanspreekt op leuke en relevante manier. Hopelijk doet goed voorbeeld volgen!

Gratis magazine