Ja, dat zijn we allemaal. Maar gaan we deze geweldige oefening tijden het WK in China nu voor altijd onthouden? Is dit hetgeen ons decennia na dato nog altijd is bijgebleven? Vertellen we elkaar nog tijdens het WK 2044 hoe goed Epke in 2014 was? De kans is groot van niet.

Niet omdat we twijfelen over de schoonheid van de oefening. Vlekkeloos en naadloos geturnd, want dat is wat we eigenlijk verwachten van een topturner.

En… dat is ook wat uw klant verwacht van u als ondernemer; dat u uw werk prima doet. Eigenlijk verwachten we ook nog dat u het beter doet dan al uw collega’s. Voor minder geld ook nog eens… Ook in uw situatie is dat niet hetgeen er voor zorgt dat men nog jaren met genoegen over uw organisatie spreekt.

In het bejaardenhuis zal men Epke in 2044 vooral roemen om zijn onderscheidende en nog nooit vertoonde prestatie tijdens de Olympische spelen in London. Het commentaar van Hans van Zetten schalt door de boxen en staat ons vers bij. Drie vluchtelementen op rij, én hoe! Dat is hetgeen trotsvast in ons brein zit. Epke staat voor drie vluchtelementen. Hoe de technieken heten? Dat weet niemand. Dat doet er ook niet toe. Hij was de eerste! Onderscheidend, geloofwaardig en relevant!

Waarom spreekt men de komende decennia met trots over uw organisatie?