U herinnert zich vast nog wel het grote succes van Coca Cola en hun campagne ‘Share a coke’. Of wat dacht u van de campagne van McDonalds; adverteren zonder logo?! Dit door toepassing van slechts een herkenbare huisstijl (zie onze eerdere blog over dit onderwerp). Dat is marketing zoals we die de komende tijd veel vaker gaan zien, zo stellen wij vast op basis van enkele sneak previews. No-logo campagnes vormen dé marketingtrend van nu. Hoe gaat dit nou eigenlijk in zijn werk?

De ‘’uitvinder’’ van de no-logo campagne is de Amerikaanse fastfoodketen McDonalds. Door tientallen jaren te investeren in een rotsvast merk en een unieke huisstijl, konden zij het zich veroorloven de naam niet te benoemen. Het deed het nodige stof opwaaien, het getuigde van lef. Hieronder treft u één van die reclame-uitingen.

Op de campagne van McDonalds was nog wel iets aan te merken; het was nog niet persoonlijk genoeg, er was gebrek aan emotie en beleving. Het merk CocaCola volgde daarop met haar eigen ‘no-logo campagne’, deze keer wel met dat stukje emotie en beleving. Dit alles onder het thema ‘Share a coke’. De traditionele blikjes en flesjes waar gewoonlijk CocaCola op werd vermeld, werden bedrukt met tienduizenden verschillende namen. De gedachte erachter was dat je gemotiveerd op zoek zou gaan naar jouw naam of die van een vriend, kennis of bijvoorbeeld familielid. Zodra je hun naam was tegengekomen, zou je dit beslist gaan delen op social media met de tag; #ShareACoke. En zo ging het ook; de actie werd een gigantisch succes en werd in no-time een hype.
Even leek het erop dat hier het nieuwe wel weer vanaf was. Niets bleek minder waar. Snickers heeft nu ook een tipje van de sluier opgelicht met betrekking tot haar nieuwe marketingcampagne ‘mood breaks’, en borduurt hiermee voort op de eerdergenoemde campagnes.

Snickers

Het doordachte van de Snicker-campagne is dat haar merkimago zeer positief belicht wordt. Voor iedere situatie en ieder gevoel; eet een Snicker en je bent weer jezelf.

Deze campagne stimuleert dat mensen elkaar erop gaan wijzen dat ze zich anders, of misschien wel wat vreemd gedragen. Het zet mensen aan tot een gesprekje, zelfs tot verbinding. Naarmate de campagne bekender wordt bij de consument, zal deze in de toekomst vreemd gedrag gemakkelijk associëren met een gebrek aan een ‘dosis’ Snickers. Zo krijgt het merk een imago als zijnde oppepper, hulpmiddel en dagelijks portie motivatie.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact op met DailyBrand.