YOUR DAILY
BRAND
ACTIVATORS

Responsive website vanaf nu veel belangrijker geworden!

Tegenwoordig vindt meer dan de helft van al het internetverkeer plaats via een smartphone of tablet op internet. Met het oog op usability en conversie zijn er redenen genoeg te bedenken waarom uw website geschikt moet zijn voor mobiele apparaten. Google gaat nu echter ook daadwerkelijk zichtbaar maken of een bepaalde website wel of niet geschikt is voor mobiele apparaten.

De reden dat Google dit doet is eenvoudig; de frustratie bij de gebruiker wegnemen. Er is niets vervelender dan een website op je mobiel willen bekijken en er achterkomen dat de site alleen goed te zien is op een pc met groot scherm. Dat geldt ook voor websites die veelvuldig gebruik maken van Flash, een plugin die door de meeste mobiele telefoons niet wordt ondersteund. Een mobile friendly website moet o.a. over duidelijk leesbare teksten beschikken zonder dat het nodig is dat de bezoeker hoeft te scrollen. Content moet overigens binnen het scherm passen en links moeten eenvoudig aanklikbaar zijn. Denk bij dit laatste aan het niet te dicht op elkaar zetten van links.

Het responsive ontwerp voor mobiele websites en tables wordt steeds belangrijker, zeker nu Google er ook meerwaarde aan toe gaat kennen bij het indexeren van uw website. Mobile friendy is al langer een heel serieuze factor om rekening mee te houden. Maar doordat de mobile friendy variant van uw website nu gaat mee tellen voor het optimaliseren van uw website, kunt u er echt niet meer omheen. U wilt toch geen bezoekers mislopen doordat uw website niet meer op de eerste plek wordt getoond, puur en alleen omdat u geen mobiele variant van uw website heeft?!

Wilt u meer informatie over een responsive website, of wilt u uw website responsive laten maken? Neem contact met ons op.

Gratis magazine