YOUR DAILY
BRAND
ACTIVATORS

Positionering nóg belangrijker in de reisbranche

Voor elke onderneming is een juiste positionering essentieel. Deze positionering wordt alsmaar waardevoller naarmate de concurrentie stijgt. Men dient een duidelijk domein te claimen waarin zij de onbetwiste nummer 1 zijn. De resultaten van het onderzoek van Zoover, bewijst nogmaals dat bedrijven met een heldere positionering een enorme voorsprong hebben ten opzichte van de concurrentie.

De vakantiebeoordelingssite concludeert, aan de hand van het onderzoek, dat haar bezoekers voorkeur hebben voor sterke merken, prijsvechters en specialisten. Reisorganisaties met een algemene propositie zetten zichzelf daarmee in eerste instantie buitenspel.

De reisbranche kent vandaag de dag veel concurrentie in haar markt. Om die reden is het zaak dat iedere onderneming een eigen domein claimt. Bijvoorbeeld door uw onderneming te specialiseren in een bepaald gebied. Zo wordt directe concurrentie vermeden. Vervolgens zal goede marketingcommunicatie vereist zijn om de gekozen positionering uit te dragen. De consument dient immers uw bedrijf ook als specialist te zien. Lees meer over positioneren of schrijf uzelf in voor de laatste plaatsen van de Nationale Positioneringsdag.

Gratis magazine