YOUR DAILY
BRAND
ACTIVATORS

Pin me er maar op vast…

Een vriend vroeg mij laatst of ik al op Pinterest te vinden ben. “Euh?’ dacht ik, ‘Pinterest?’. Een korte zoektocht naar de betekenis van dit platform leidde naar de algemene omschrijving ‘Sociaal online prikbord’. Hierop prik (of pin) je alles dat je tegenkomt op het web en interessant vindt. En organiseer je het op een manier zodat je het later weer makkelijk terugvindt en kunt delen met anderen. Volgens diverse blogsites wordt Pinterest gezien als een medium met heel interessante mogelijkheden, zowel zakelijk als privé. En al bestaat Pinterest inmiddels een jaar of twee, het maakt momenteel een grote groei door. Eventjes iets gemist dus.
Maar goed, we herstellen ons. Na een mail naar de ontwikkelaars (omdat het nog een Bèta versie is) kreeg ik een dag later de bevestiging; ‘You’re in!’. Na een snelle rondleiding en de ‘Pin Etiquette’ te hebben doorgelezen (dingen als ‘Wees aardig’ en ‘Vermeld je bronnen’) begon ik met het maken van mijn eigen Pinboards. Je maakt deze prikborden aan de hand van onderwerpen waar jij je voor interesseert. Andere mensen kunnen jouw boards volgen, en zo kun jij ook weer boards volgen van anderen op Pinterest. Je geeft aan op welk gebied je interesse ligt, waar je van op de hoogte gehouden wilt worden en door wie. Bijvoorbeeld als je houdt van grappige gadgets, designer-toys of portretfotografie, creëer je daar een eigen ‘board’ voor. Of als je bij wilt blijven op het gebied van vormgeving, productdesign of mode, volg je boards van mensen uit hetzelfde interessegebied om ideeën op te doen.

Een creatieve manier om jezelf op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen. En een handige tool om dingen die je tegenkomt op het web te bewaren zodat je ze later nog eens beter kunt bekijken. Of dat nu beeldhouwkunst is, het maken van de meest mierzoete toetjes of grappige filmpjes. Ik vind het zeker een toevoeging aan het uitgebreide palet van sociale media en heb alvast wat dingen op mijn eerste boards geprikt. Neem je een kijkje?

www.pinterest.com/sanderdirks/

Gratis magazine