YOUR DAILY
BRAND
ACTIVATORS

Nationale Positioneringsdag ’11 groot succes!

Dinsdag 18 oktober vond in de School voor de Toekomst de 1e editie van de Nationale Positioneringsdag plaats. Een initiatief van DailyBrand, de School voor de Toekomst en het Koning Willem I college. Ondanks de regenachtige ochtend en de ochtendfiles heeft iedereen de School van de Toekomst te ‘s-Hertogenbosch weten te vinden. Het was volle bak. De locatie, met haar diverse ruimtes, bleek de perfecte omgeving te zijn. Zeker gezien het variërend programma.

Bij ontvangst ontving iedere deelnemer een batch en werd hij of zij ingedeeld in een groep. Rond half tien werd het welkomstwoord verzorgd door Arend-Jan Top van DailyBrand. Na een spectaculaire intro ving Arend-Jan aan met z’n verhaal. Hij bracht de grote veranderingen in de (consumenten)wereld in beeld en verwees daarbij naar het belang om hier tijdens de Nationale Positioneringsdag bij stil te staan. Bewustwording is namelijk noodzakelijk om de toekomst te kunnen bewegen. De dag bestond uit vier rondes. Elke ronde bezocht iedere groep één wereld.

Wereld over Merkonderzoek
De rode wereld was de wereld over merkonderzoek.De deelnemers bezochten tijdens deze ronde drie verschillende onderdelen. Één van deze onderedelen was een informatieve video over crowd sourcing en de rol van social media hierin. Een tweede onderdeel was de interactieve merktest. Een interactief onderdeel waarbij men vanuit de zaal kon stemmen bij diverse stellingen, wat vervolgens leidde tot een interessante discussies. Bij de vraagbaak, het derde onderdeel, werden vragen beantwoord op het terrein van HRM, ICT en communicatie

Wereld over mens, werk- en merkgedrag
De wereld over mens, werk- en merkgedrag was de groene wereld tijdens de Nationale Positioneringsdag 2011. De ‘zes hoeden’ was één van de drie onderdelen in deze wereld, waarbij men gevraagd werd verschillende rollen aan te nemen. Bij workshop ‘het hoger doel’ stonden vernieuwing, richting geven en de verbinding medewerkers met het bedrijfsdoel centraal. Het nieuwe werken kreeg aandacht tijdens de workshop ‘de nieuwe medewerker’. Onder andere de balans tussen werk en privé was hierin een belangrijk aspect.

Wereld over positioneren
Bij de oranje wereld stond positioneren centraal. Deze wereld kende drie onderdelen: storytelling, Neem plaats en Non verbale communicatie. Bij storytelling, onder leiding van Odet Sleeswijk, werd het belang van ‘mijn’ verhaal duidelijk. Is uw huidig verhaal geloofwaardig, onderscheidend en relevant? Bij het onderdeel ‘Neem plaats’ vertelde comedian Marlon Kicken hoe hij zich als enige Antiliaan in Aarle-Rixtel als persoon heeft gepositioneerd, en daardoor zelfs zijn grote droom realiseerde om Prins Carnaval te worden. Met behulp van vele grappen deelde Marlon zijn verhaal met de deelnemers.

Wereld over het brein
Participeren en activeren, Braingame en Mindmapping waren de drie workshops van de gele wereld, de wereld over het brein. Bij ‘mindmapping’ leerde men rust te creëren en het brein te structureren. Bij de ‘braingame’ kon men op basis van geluid, beeld en tast diverse zaken ervaren. Vervolgens ging men herinneringen en associaties delen op basis van de diverse ervaringen. Op deze unieke manier kreeg men al snel inzicht hoe ons brein werkt.

Na het doorlopen van al deze werelden, met tussentijds een overheerlijke lunch verzorgd door Mangustare, kon men op krachten komen met behulp van een energyshot of een vitaminerijk sapje. Aansluitend bezocht iedere deelnemer de presentatie van Marc Lammers. De oud-bondscoach van het nationaal dames hockeyteam, kon met z’n spetterende presentatie moeiteloos ieders aandacht vasthouden. De officiële afsluiting werd gedaan door Arend-Jan Top, waarbij hij Jos Piek (de initiatiefnemer van deze eerste nationale positioneringsdag) in het bijzonder bedankte. Na een bijzondere dag vol inspiratie en een eventuele borrel kon iedereen met een passend presentje voldaan huiswaarts keren. Wij zijn enorm blij met de vele positieve reacties die wij ontvangen hebben. Alle deelnemers en sprekers; nogmaals hartelijk dank voor uw komst en hopelijk tot de volgende Nationale Positioneringsdag!

Bekijk de foto’s van deze dag op onze facebookpagina.

Gratis magazine