Het is zomer en dat betekent voor velen een rustige periode. Een periode waarin de prioriteiten verschuiven naar zaken die meer met vakantie en zon te maken hebben. En door het warme weer is het soms wat minder makkelijk de focus te houden. Nu is deze tijd juist geschikt om je voor te bereiden op de naderende drukte. En om eens goed na te denken over de positionering, de uitstraling van je onderneming en hieraan te werken. Zodat je na de zomerperiode meteen volop de markt in kunt, met nieuwe inspiratie. Hierbij een paar tips om het creatieve hoofd koel te houden:

1. Drink water. Natuurlijk, het klinkt logisch maar drink op warme dagen voldoende water naast je gebruikelijke kopje koffie of thee.

2. Kleed je luchtig. Dat betekent niet meteen dat je je korte broek en slippers aantrekt, maar denk bijvoorbeeld aan een linnen broek of pak. Het scheelt enorm!

3. Zet overbodige elektrische apparaten uit. Zoals computers, adapters, printers of lampen die niet worden gebruikt. Zij produceren gedurende de dag behoorlijk wat warmte.

4. Houd je pand koel en zorg voor goede luchtstroming. Gebruik ventilatoren of een airconditioning. Je kunt uiteraard ramen en deuren open zetten, maar wanneer het buiten warmer is dan binnen kun je ze beter gesloten houden. Gebruik zonwering voordat de zon vol op de ramen valt.

5. Neem minipauzes. Sta even op en loop een rondje, haal wat water, adem een paar keer diep in en uit en rek je goed uit. Of loop even de deur uit om een ijsje te halen voor jou en je collega’s. Succes gegarandeerd!

Met deze tips wensen we je heel veel zonnige en productieve dagen toe!