Iedereen is tegenwoordig druk bezig met social media door het posten van foto’s en informatie over zijn of haar bezigheden. Veel mensen proberen te laten zien wat ze aan het doen zijn, hebben gedaan, of wat ze gaan doen. Unieke foto’s worden met groot gemak wereldkundig gemaakt. Google speelt daar een grote rol in en geeft onze sociale behoeften een nieuwe dimensie. In april 2012 startte een project met de naam “Google Glass”. Het doel; data vrijmaken. Google bedoelt hiermee dat mensen geen mobiel, tablet of computer meer nodig hebben om een persoonlijke levenservaringen realtime te communiceren.

Google Glass is, zoals de naam doet vermoeden, een bril vol met technieken en Apps die je nu op je bestaande devices gebruikt. Een prisma projecteert deze Apps op het glas van de bril. Het apparaat wordt bestuurd door middel van “voice commands”. Je kunt er foto’s en video’s mee maken en deze direct delen met je vrienden. Echte vrienden laat je live meekijken met wat jij ziet. Dit geeft mensen het gevoel dat ze het zelf ervaren op hetzelfde moment. Datgene wat het uniek maakt is niet wat je kan doen met Google Glass, maar wel de manier waarop het gepresenteerd wordt. Ook de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat valt op.

Er zijn tal van mogelijkheden te bedenken die zich perfect lenen voor deze nieuwe technologie. Ik denk dat dit pas het begin is en dat we in de loop van de tijd nog veel meer spectaculaire dingen kunnen gaan verwachten van Google Glass. Een zeer interessante ontwikkeling binnen de techniek en zeker de moeite waard om te volgen.