We praten er bijna allemaal over, en met grote regelmaat; hoe zal het Ondernemend Nederland in 2015 vergaan? Blijft het economisch kwakkelen of wordt het werkelijk beter? DailyBrand heeft voor u een aantal belangrijke voorspellingen samengebracht en komt tot een heldere conclusie; 2015 wordt echt een jaar van vooruitgang. Wat zijn zoal de belangrijkste indicatoren om tot dit oordeel te komen?

Er is sprake van een dalende werkloosheid, herstel van het consumentenvertrouwen (nog wel broos overigens) en stijgende consumentenbestedingen. Op de aandelenmarkten heerst optimisme, de omzet in de detailhandel zal volgens de ING met 1,3% stijgen, de bouw rekent op in ieder geval 3% omzetstijging, de huizenprijzen zullen licht stijgen (mede door toename van de vraag en een historisch laag rentetarief). Alles bij elkaar geplust en gemind ziet Brussel voor Nederland in 2015 een groei weggelegd van 1,4%. Het Centraal Planbureau is eveneens optimistisch met een te verwachten plus van 1,25%.

Voorspellingen zijn geen zekerheden, dat is duidelijk. Maar we zien nu wel dat alle pijlen in dezelfde richting wijzen; de weg van verbetering. Tijd dus om flink ‘gas te geven’. Het belooft een heel mooi jaar te worden.