YOUR DAILY
BRAND
ACTIVATORS

Employer Branding

Een sterk werkgeversmerk trekt de beste talenten aan en zorgt ervoor dat ze blijven
employer-branding-01-cut
Werkgeluk maakt personeel en hun organisaties succesvoller
Een goede employer branding verbetert de algehele reputatie van het bedrijf, wat ook positieve effecten heeft op klanten en partners.

Pure noodzaak

Employer branding is de sleutel tot succesvol talentmanagement. In de huidige competitieve arbeidsmarkt is het aantrekken en behouden van talent een grotere uitdaging dan ooit. Bedrijven die zich willen onderscheiden en de beste medewerkers willen aantrekken, moeten investeren in een sterke employer branding. Een goed doordachte employer branding is niet langer een luxe, maar een pure noodzaak. Het vormt de kern van hoe huidige en potentiële werknemers jouw organisatie zien, en beïnvloedt direct hun beslissing om bij je te willen werken.

Een positieve employer branding trekt overigens niet alleen meer sollicitanten aan, maar ook de juiste kandidaten die passen bij jouw bedrijfscultuur. Het heeft ook een grote betekenis voor werknemers, omdat die trots kunnen zijn op hun werkgever en zich identificeren met de merkwaarden, ze zijn loyaler en minder geneigd om het bedrijf te verlaten. Een sterk werkgeversmerk verhoogt ook de motivatie en betrokkenheid van medewerkers, wat resulteert in hogere productiviteit. Benieuwd naar wat jij kan bereiken? Kies voor de Employer Branding Scan van DailyBrand & DailyResult.

Gratis
whitepaper

Ontwikkeling

Mensen maken jouw merk… Een sterk werkgeversmerk trekt de beste talenten aan én borgt deze. Optimaliseer daarom de reputatie én vergroot het bereik op de arbeidsmarkt. Hoe? Door merk- cultuur- en teamontwikkeling. En vertaal dit naar een unieke en krachtige employer branding campagne. Voor merken die werken.

Merkontwikkeling

Merkontwikkeling en employer branding zijn nauw met elkaar verbonden omdat beide de perceptie en het imago van een bedrijf vormgeven. Waar merkontwikkeling zich richt op hoe klanten een bedrijf zien en ervaren, richt employer branding zich op hoe (potentiële) medewerkers het bedrijf waarnemen. Een sterk merk trekt niet alleen klanten aan, maar ook talent, door een positieve, consistente boodschap te communiceren over de waarden, cultuur en missie van het bedrijf. Beide aspecten versterken elkaar: een goed werkgeversmerk draagt bij aan een positief bedrijfsimago, wat op zijn beurt de aantrekkingskracht op zowel klanten als werknemers vergroot. Daarom werken DailyBrand en DailyResult nauw samen bij employer branding-trajecten. Jij bent daardoor verzekerd van de beste, meest effectieve aanpak.
Lees de gedetailleerde aanpak

Cultuurontwikkeling

Binnen het employer branding traject is cultuurontwikkeling essentieel om een authentiek en aantrekkelijk werkgeversmerk te creëren. Het onderdeel vangt aan met een grondige analyse van de huidige bedrijfscultuur door middel van onze enquêtes, interviews en workshops met medewerkers op alle niveaus. Dit helpt om de kernwaarden, gedragingen en verwachtingen binnen de organisatie in kaart te brengen. Vervolgens worden deze inzichten gebruikt om de gewenste cultuur te definiëren die aansluit bij de strategische doelen van het bedrijf. Dit kan betekenen dat bepaalde waarden worden versterkt of nieuwe waarden worden geïntroduceerd. Hierbij hanteert DailyBrand baanbrekende ideeën.

Betrokkenheid en loyaliteit
Implementatie van cultuurontwikkeling omvat trainingen en programma’s die medewerkers helpen de gewenste waarden te omarmen en uit te dragen. Leiderschap speelt hierbij een cruciale rol; leiders moeten het goede voorbeeld geven en de nieuwe cultuur actief promoten. Regelmatige feedbacksessies en cultuurmetingen zorgen ervoor dat de ontwikkeling op koers blijft. Een duidelijke, authentieke bedrijfscultuur trekt niet alleen talent aan, maar zorgt ook voor hogere betrokkenheid en loyaliteit onder huidige werknemers.

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling vormt een belangrijk onderdeel binnen het employer branding traject door het versterken van samenwerking, communicatie en cohesie binnen teams. Het draagt nadrukkelijk bij aan een positieve bedrijfscultuur en een aantrekkelijk werkgeversimago. Teamontwikkeling start bij DailyBrand en DailyResult met het identificeren van sterke punten en punten ter verbetering binnen teams door middel van assessments en feedbackrondes. Op basis van deze inzichten worden gerichte trainingsprogramma’s en workshops ontworpen om vaardigheden zoals leiderschap, probleemoplossing en effectieve communicatie te verbeteren. Teamontwikkeling bevordert een cultuur van vertrouwen en respect, waarbij medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen.

Bevorderen samenwerking
Daarnaast kunnen we teambuildingactiviteiten organiseren om de banden tussen teamleden te versterken, hetgeen de teamdynamiek en samenwerking bevordert. Leiders worden getraind om een ondersteunende en motiverende omgeving te creëren die persoonlijke en professionele groei stimuleert. Door continue ontwikkeling en ondersteuning van teams te bieden, wordt een werkomgeving gecreëerd waarin medewerkers optimaal kunnen presteren en zich verbonden voelen met de organisatie. Dit draagt direct bij aan een sterkere employer branding. DailyBrand & DailyResult hebben hierin samen méér dan 40 jaar ervaring.

Meer hierover weten?

Activatie

Employer Branding
campagne
Binnen employer branding bereik je activatie door strategische communicatie en campagnes die de bedrijfscultuur, waarden en voordelen effectief promoten. Dit omvat onder andere storytelling, de inzet van social media, en inzet van werknemersambassadeurs om authentieke ervaringen te delen. Regelmatige interne en externe engagement zorgt voor een levendig, aantrekkelijk werkgeversimago dat toptalent aantrekt en behoudt. Bij DailyBrand weten we hoe het werkt. Koffietje doen?

Afspraak maken?

Benieuwd naar de kansen die er liggen voor jouw organisatie en/of merk? Even ‘een boompje opzetten?’ Laten we snel afspreken. Kan op jouw locatie of bij ons.