YOUR DAILY
BRAND
ACTIVATORS

The story of Ecotap

Ongekend succes gebouwd op een doordachte positionering.
Ecotap vertrekt vanuit de drijfveren en dromen van gebruikers. Compassie en empathie vormen het fundament.

Je kent ze vast wel, die appeltjesgroene oplaadzuilen… Ecotap is de marktleider als het gaat om elektrisch laden. Het begon allemaal rond 2010 met een eerste paal waarop een zonnecollector bevestigd was. Een paal om elektrische fietsen te voorzien van groene stroom. De vragen die toen hardop gesteld werden: wat was het toekomstperspectief, hoe vanaf dat prille begin verder te gaan? Wat diende geclaimd te worden, welke bestanddelen zouden er een uniek merk van maken? Een naam was er, maar hoe moest het logo en de rest van de branding eruit zien? Welke communicatietools deden ertoe? DailyBrand werd ingeschakeld en kwam tot een heldere aanpak en visualisatie.

Rode draad bedrijfsvoering
Ecotap staat kort samengevat voor ‘aangenaam leven’. Een (zakelijk) leven waarbinnen voldoening bestaat doordat je de zaken goed voor elkaar hebt. Waarbinnen je het jezelf gemakkelijk en comfortabel hebt gemaakt. Waar een zekere ‘joie de vivre’ in past. Je bent goed bezig, hebt aandacht voor jouw omgeving en draagt bij aan de vitaliteit van jouw werk- en leefomgeving. Je kunt trots op jezelf zijn… Deze beschrijving heeft relevantie voor alle stakeholders, en geldt daarom als rode draad in de gehele bedrijfsvoering.

Segmentatie per doelmarkt
Voor Ecotap stopt de uitdaging en dienstverlening niet bij de bestaande technologie, esthetica en materialen, maar gaat het des temeer om de doorontwikkeling ervan. Precies datgene wat de klant verwacht, want wensen en mogelijkheden veranderen per slot van rekening ook. Binnen de marketingcommunicatie worden de onderwerpen per doelmarkt gesegmenteerd. Denk aan het thema ‘bedieningsgemak’ bij consumenten, ‘adoptiegemak’ bij overheden, ‘installatiegemak’ bij installateurs, ‘keuzegemak’ bij zakelijke opdrachtgevers, enzovoorts. Ieder zijn eigen motivatoren, verbonden met de over-all positionering van het merk.

Verdere uitbouw
De bewijslast die ingezet wordt: Ecotap vertrekt vanuit de drijfveren en dromen van gebruikers. Compassie en empathie vormen het fundament. Het team acteert proactief en is gericht op verbetering, toegankelijk, doelmatig én er wordt alle ruimte geboden voor creativiteit. Van 1 oplaadpaal tot marktleider in vele Europese landen: ongekend succes gebouwd op een doordachte positionering. Inmiddels heeft Legrand de aandelen overgenomen van de oprichters. Een verdere uitbouw van het merk geldt als doelstelling.

Afspraak maken?

Benieuwd naar de kansen die er liggen voor jouw organisatie en/of merk? Even ‘een boompje opzetten?’ Laten we snel afspreken. Kan op jouw locatie of bij ons.