YOUR DAILY
BRAND
ACTIVATORS

The story of AfbouwUniQ

De slag van inkooporganisatie naar dienstverlener in de decoratieve afbouw…
Overal komt de warme hand terug van de specialist die betrokken is bij zijn vak en zijn klanten.

Gestart als een inkoopcombinatie van groothandels in afbouwproducten heeft AfbouwUniQ de naam gevestigd als dienstverlenende professional in de decoratieve afbouwsector. Met 9 vestigingen door heel Nederland biedt de organisatie de vakman een totaalpakket aan bestaande uit advies, een groot assortiment afbouwproducten (waaronder het exclusieve huismerk UniQ), efficiënte machineverhuur en kennis- en praktijkopleidingen. Deze diensten worden ontwikkeld volgens het principe ‘de beste keuze voor afbouwers’ en zijn het resultaat van de gedeelde kennis en ervaringen uit de afbouwpraktijk. Vanuit de gedachte dat de vakman ook werkelijk weet wat werkt en nodig is heeft AfbouwUniQ zich op de afbouwmarkt geprofileerd.

De naam AfbouwUniQ is afgeleid van de oorspronkelijke Uni4-groothandels. Zij hadden de intentie een gezamenlijke verkooporganisatie met bijbehorende samenwerking en positionering te vormen. DailyBrand werd vervolgens aan het werk gezet. Vanuit de gedachte dat de groothandels dicht bij de vakman willen staan is gekozen voor het huidige AfbouwUniQ-concept. Trefwoorden: praktijkgericht, dichtbij, efficiënt en co-creatie.

Boodschap uit het hart
Productmanager Patrick Snelders: “AfbouwUniQ is geboren uit het idee om in heel Nederland een uniform en doordacht merk voor vaklieden uit de afbouwsector aan te kunnen bieden. De boodschap die gecommuniceerd wordt is dat wij opereren vanuit het hart. Dit is het vak waar we goed in zijn, waar we verstand van hebben en waar we mee zijn opgegroeid.”

Doeltreffend en herkenbaar
Patrick vindt het een pluspunt dat de gehele door DailyBrand ontwikkelde marketingstrategie van AfbouwUniQ al gelijk aanvoelde als een verrassing. “Onze boodschap is zeer doeltreffend en herkenbaar uitgewerkt, zowel inhoudelijk en wat betreft het fraaie ontwerp. Overal komt de warme hand van de specialist terug die betrokken is bij het vak en zijn klanten. Op deze wijze kunnen wij duurzaam verbinden met onze opdrachtgevers. En dat was exact onze intentie toen wij samen met DailyBrand aan dit proces begonnen.”

Afspraak maken?

Benieuwd naar de kansen die er liggen voor jouw organisatie en/of merk? Even ‘een boompje opzetten?’ Laten we snel afspreken. Kan op jouw locatie of bij ons.