YOUR DAILY
BRAND
ACTIVATORS

Brand Creation

Hoe klanten en prospects de weg vinden naar jouw merk

Creatieve strategie en communicatiemix

De fase van brand creation bestaat uit de creatieve strategie en de communicatiemix. De brand creation is altijd een resultante van de brand identity. Een doordachte en bovenal creatieve strategie zorgt ervoor dat de brand identity wordt overgebracht naar klanten en prospects. Ook naar andere belanghebbenden, zoals potentiële nieuwe medewerkers. Dit, zodat het fundament op een eenduidige en pakkende manier uitgedragen kan worden. En voorzien van voldoende bewijslast. Met de brand creation zorg je voor succes op de korte termijn waarbij de lange termijn niet uit het oog verloren wordt.

Vanuit de creatieve strategie worden subthema’s benoemd en activiteiten ontwikkeld die het bewijs van de brand identity vormen. Met deze thema’s ga je op verschillende momenten en via diverse kanalen personen die tot de doelgroep behoren opzoeken. Je moet communicatief heel actief en verrassend zichtbaar zijn. Vanuit de creatieve strategie bedenken we allerlei mogelijkheden om het merk verder te brengen en uit te bouwen. En worden meerdere activiteiten en on- en offline communicatietools ontwikkeld om het bewijs van de claim te leveren.

Tegenwoordig moet je creatiever zijn dan ooit. Het gaat om zichtbaarheid, relevantie en natuurlijk activatie.

Alles moet kloppen, offline en online, de stijl moet heel herkenbaar zijn en de boodschap duidelijk gecommuniceerd. Een merk dien je doorlopend te onderhouden. Elke keer weer iets toevoegen, iets erbij stapelen, totdat er een toren ontstaat waar niemand meer omheen kan.
Zorg voor bewijslast
en voldoende
zichtbaarheid...

Creatieve strategie

Een goede creatieve strategie is essentieel voor het succes van marketingcampagnes en de algehele merkpositionering. Het biedt een helder plan voor hoe een merk zijn boodschap op een unieke en impactvolle manier kan communiceren, waardoor het zich werkelijk onderscheidt. Een doordachte creatieve strategie zorgt ervoor dat alle marketinguitingen consistent zijn, wat de herkenning en betrouwbaarheid van het merk versterkt.

Hogere betrokkenheid en loyaliteit
Door een strategische aanpak kunnen merken beter inspelen op de behoeften en wensen van hun doelgroep, wat leidt tot hogere betrokkenheid en loyaliteit. Bovendien optimaliseert een goede creatieve strategie de allocatie van middelen, waardoor campagnes efficiënter en effectiever worden. Dit resulteert in een hogere return on investment (ROI) en draagt bij aan de groei en het succes van het merk. Een sterke creatieve strategie ondersteunt ook zoekmachineoptimalisatie (SEO) door het creëren van relevante en aantrekkelijke content, wat de online zichtbaarheid en vindbaarheid van het merk vergroot.

Communicatiemix

Bij het vaststellen van een goede communicatiemix is het cruciaal om de behoeften en voorkeuren van de doelgroep nauwkeurig te begrijpen. Dit omvat het identificeren van de meest effectieve (on- en offline) kanalen en mediaformaten om de verbindende boodschap van het merk over te brengen. Daarnaast is het belangrijk om consistentie te handhaven in de boodschap en de visuele identiteit over alle gekozen kanalen heen, om een samenhangende merkervaring te bieden. Bij DailyBrand weten we daar als geen ander raad mee!

Rendement op investering
Een andere belangrijke overweging is natuurlijk het budget, dat moet worden verdeeld op de wijze die het beste rendement op investering (ROI) oplevert. Dit kan betekenen dat verschillende kanalen en tactieken worden geprioriteerd op basis van hun potentieel om de gewenste doelstellingen te bereiken. Ten slotte is het van vitaal belang om de prestaties van elke communicatie-inspanning te meten en te evalueren, zodat aanpassingen kunnen worden gemaakt om de effectiviteit in de toekomst te verbeteren.

Afspraak maken?

Benieuwd naar de kansen die er liggen voor jouw organisatie en/of merk? Even ‘een boompje opzetten?’ Laten we snel afspreken. Kan op jouw locatie of bij ons.